KIPPENPASTEI

Benodigdheden Bereiding

 

Lage ronde vorm 24 cm

8 plakjes bladerdeeg

1 kuikenborst

Peper, zout

100 gr. soepgroenten

1 hamlapje van 100 gram

1 losgeklopt ei

1 dikke plak gekookte ham van 100 gram

Scheutje witte wijn

Scheutje slagroom

2 eetlepels bloem

 

 

Click here for the English version

 

 

 

Kook de kuikenborst in ruim 2dl water met peper en zout. Voeg na 7 min. de soepgroenten toe en de in dobbelsteentjes gesneden hamlap toe. Snijd de plak ham in kleine reepjes en voeg die samen met de wijn aan het vlees toe. Schep de kip, zodra ze gaar is uit de pan en snijd het vlees van het bot ( je kan ook kippen filet nemen). Roer de bloem door de slagroom en leng die eventueel aan met wat melk tot een vloeibaar glad mengsel.

Bind de bouillon met het bloemmengsel tot een dik gebonden saus, breng deze eventueel op smaak met wat peper en zout. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit ter grootte van de vorm. Bekleed hiermee de licht beboterde vorm, leg eerst het kippenvlees op de bodem en daarop het wat afgekoelde groetenvleesmengsel. Rol van de overige plakjes deeg het deksel en bedek hiermee de pastei.

Snijd de zijkanten bij met een mes en druk ze met de tanden van een vork aan op de rand van de vorm. Steek met een uitsteekvormpje van de rest van het deeg halve maantjes en garneer hiermee de pastei. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en zet de taart  op het roosterde onderin de voorverwarmde oven bij een temperatuur van 225  baktijd 35 minuten