ZOER VLEIS

Een recept uit het kookboek van Theo Smit

Benodigdheden  

Bereiding

1½ pond magere runderlappen(konijn of sukadelapjes in blokjes gesneden

¼ liter rode wijn

¼ liter water

Rode uien in ringen gesneden

Laurier bladen en kruidnagels

 

 

 

 

 

Vlees 24 uur marineren in de rode wijn en  water, de uien, laurierbladen en kruidnagels toevoegen.

Vervolgens vlees uit de marinade halen, droogdeppen met keukenpapier en dan peperen en zouten. Boter goed warm laten worden en vlees aanbraden, totdat het een beetje bruin wordt.

Vervolgens uien toevoegen en even laten mee braden. Daarna de marinade met kruidnagels en laurierbladen toevoegen, tot het vlees onder staat.

Voeg dan een paar eetlepels Rinse appelstroop toe voor een mooie donkere kleur en uiteraard smaak.

Als het vlees gaar is, de saus op smaak brengen met suiker, de smaak moet zoetzuur zijn. Daarna de saus zeven en binden, even laten laten doorkoken en het vlees weer toevoegen.

Dat is alles en nu maar lekker smikkelen.

Het lekkerst met frites, maar ook met gekookte aardappelen is het prima.

Volgens insiders moet dit het originele recept zijn

Theodorakis  Smit