Worteltaart met vanillevulling

Een heerlijk  recept uit de Boodschappen van de Vomar

Benodigdheden   voor 6 personen

Bereiding

4 eieren

350 gram witte basterdsuiker

200 ml milde olijf of zonnebloemolie

250 gram zelfrijzend bak of cakemeel

1 theelepel kaneelpoeder

200 gram geraspte wortel

75 gram rozijnen, geweld en door de bloem gehaald

100 gram walnoten, grof gehakt

 

Voor de vulling

250 gram mascarpone

50 gram poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

 

Springvorm Ø 24 cm, ingevet, bestoven met bloem of paneermeel.

 

Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eieren en suiker door de olie. Voeg meel en kaneel  toe en klop tot een glad beslag. Schep de wortel, rozijnen en de helft van de gehakte noten erdoor. Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen. Meng de ingrediënten voor de vulling. Snijdt de taart één keer horizontaal door. Verdeel de helft van de vulling over één taarthelft. Leg de andere erop. Verdeel de rest van de vulling over de taart en strooi de noten erop.

 

Tips

 

De rozijnen worden eerst door de bloem gehaald en dan pas aan het beslag toegevoegd. Zo blijven ze beter verdeeld en zakken ze niet naar de bodem.

 

Bestrijk de taart eens met citroenglazuur. Meng 175 gram roomkaas naturel met 50 gram zachte boter, 175 gram poedersuiker, 2 eetlepels citroensap en een mespuntje nootmuskaat.