SAMBAL GORENG BOONTJES (gekruide boontjes) |
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
500 gram spercieboontjes 1 teentje knoflook 2 theelepels sambal oelek 2 theelepels bruine basterdsuiker 2 grote uien 1 stukje trassi 1 theelepel laos 1 kopje melk of 1/8 blok santen zout, peper en nootmuskaat
|
|
Fruit in de olie de uien. knoflook,sambal, trassi en de bruine suiker. Voeg zout, peper en nootmuskaat naar eigen smaak toe. de bonen niet helemaal gaar laten koken. Als de uien bruin zijn, de bonen toevoegen. Daarna een kopje melk of de santen (ik gebruik santen) erbij. op een klein vuur ca. 30 min. laten doorsudderen ( ik doe er zelf wat kookvocht van de bonen bij). Bij de boontjes kan ook wat gehakt, nasivlees of dun gesneden stukjes spek toegevoegd worden. Ik gebruik hier poulet voor wat ik eerst even kook en daarna fijn hak, in de bouillon kook ik dan de boontjes). |