ERWTENSOEP MET DRIJFIJS (NAVY- STANDARD) Theo Smit |
||
Bereiding |
||
|
Wat spekzwoerd, mag ook hele vette
speklapjes zijn, in een pan met water koken, om zodoende een lekkere
vette bouillon te krijgen, ik ga er van uit dat de spliterwten al een
dag geweekt hebben in water. Als de speklapjes cq zwoerd gaar is dat
vlees dan in blokjes snijden en de bouillon bewaren.
Spliterwten op zetten met het
water waarin ze geweekt hebben, daarin gooi je wat grof gesneden
uien en wat fijn gesneden wortelen, het water wat tijdens het koken
verdampt aanvullen met de bouillon, dat is dan de basis van de
erwtensoep, dan tijdens het zachtjes door laten koken van de snert,
voeg je wat grof gesneden prei en peterselie toe, dan wat rookworst
wellen (HEMA WORST) in plakjes snijden en dat toevoegen aan de
erwtensoep, op smaak brengen met wat zout peper en / of maggi,
uiteraard is iedereen vrij om de hoeveelheden uien, prei en peterselie
naar eigen smaak, toe te passen. Persoonlijk vind ik veel selderie
(blad) het lekkerst.
EET NIET TEVEEL DRIJFIJS, DA'S SLECHT VOOR DE BLOEDVAATJES !!
|