Kip met champignons in wijn

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden Bereiding

 

4 kippenpoten

peper en zout

1 ui

1 winterwortel

¼ knolselderij

1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries)

50 g. boter

2 eetl. zonnebloem- of olijfolie

2,5 dl. witte wijn

200 g. champignons

125 ml. crème fraîche

 

Voorbereiden:

--------

Bestrooi de kippenpoten met peper en zout.

Pel de ui en snipper deze.

Schrap de wortel en verdeel deze in plakjes.

Snijd de geschilde knolselderij in blokjes.

Borstel de champignons en halveer ze.

-----------------------

Verhit de boter en de olie, bak de kip rondom bruin.

Haal de kippenpoten uit de pan en hou ze warm.

Fruit de ui in het bakvet en voeg de kip, wortel, selderij, wijn, champignons en tijm toe.

Laat alles op een lage stand afgedekt 30 minuten garen.

Schep de kip eruit, laat de saus iets inkoken en roer de crème fraîche erdoor.

Leg de kip in de saus, warm goed door en serveer het gerecht met aardappelpuree of gekookte krieltjes.

Wij hier thuis doen het met rijst (dat zal wel door de Marine achtergrond komen).