HONGAARSE BALLEN Dit recept komt uit de keuken van Marijke Fortuin |
||
Benodigdheden | Bereiding | |
400 gram gehakt 50 gram margarine 25 gram margarine 50 gram katenspek of bacon 1 paprika 1 ui / 1 ei Stukje prei Zout en peper Nootmuskaat Aromat & bouillon ¾ ltr. Paprikapoeder Teentje knoflook Eventueel champignons
|
Het spek fijn snijden en met een klein stukje van de ui fruiten in 25 gram margarine en af laten koelen. 100 gram van de groenten heel fijn snijden en met het ei, kruiden en afgekoelde spek door het gehakt mengen. Van het gehakt kleine ballen draaien ter grootte van een dubbele soepbal. De ballen aanbakken in 50 gram margarine, de ballen uit het vet nemen en de resterende ui, paprika,prei en knoflook aanfruiten in dezelfde pan met vet. Daarna de bouillon en eventueel de champignons erbij aan de kook brengen en de saus afmaken met aromat en indikken met wat bloem, dan de ballen weer toevoegen. Serveren met rijst of aardappelpuree. De ballen kunnen ook pittig gemaakt worden met wat sambal of rode peper. |