HONGAARSE BALLEN

Dit recept komt uit de keuken van Marijke Fortuin

Benodigdheden Bereiding

 

400 gram gehakt

50 gram margarine

25 gram margarine

50 gram katenspek of bacon

1 paprika

1 ui / 1 ei

Stukje prei

Zout en peper

Nootmuskaat

Aromat & bouillon ¾ ltr.

Paprikapoeder

Teentje knoflook

Eventueel champignons

 

 

Het spek fijn snijden en met een klein stukje van de ui fruiten in 25 gram margarine en af laten koelen. 100 gram van de groenten heel fijn snijden en met het ei, kruiden en afgekoelde spek door het gehakt mengen. Van het gehakt kleine ballen draaien ter grootte van een dubbele soepbal. De ballen aanbakken in 50 gram margarine, de ballen uit het vet nemen en de resterende ui, paprika,prei en knoflook aanfruiten in dezelfde pan met vet. Daarna de bouillon en eventueel de champignons erbij aan de kook brengen en de saus afmaken met aromat en indikken met wat bloem, dan de ballen weer toevoegen.

Serveren met rijst of aardappelpuree.

De ballen kunnen ook pittig gemaakt worden met wat sambal of rode peper.