GEBAKKEN MARINIER Alléz ! Hier het (Hoe kan het ook anders…) recept van de Koninklijke Marine. |
||
Benodigdheden | Bereiding | |
Men
neme een groot blik Corned Beef van
500 of Men
heeft nodig 4 tenen knoflook. Een
blokje trassi ter grootte van een voormalig kwartje, Ketjap
Manis van Conimex, Zonnebloemolie Sambal (Liefst Badjak of een andere ZOETE sambal) Zo ziet het er bij de van Kolckjes uit
|
|
Neem
een bakpannetje of een braadsleetje en doe daar 5 eetlepels
zonnebloemolie in . Na
het verhitten de inhoud van de blikken Corned Beef
(of in blokjes gesneden boterhamworst)in de olie opbakken. Het
in de Corned Beef aanwezige vet gaat smelten en vermengd zich met de
olie, de rest van het vlees even bakken en op een vergietje in een kom
laten uitlekken. Vervolgens
de ui tezamen
met de fijngehakte knoflook
bakken in het uitlekvocht van de Corned Beef. Voeg
tegelijkertijd de trassi en de sambal toe en bak deze even mee. Nu
de Cornedbeef erbij doen en afmaken
met ketjap en een paar druppels citroensap. Goed
omwerken en voilá ! Een
geweldige gebakken Marinier der eerste klasse is er om gegeten te worden
met een hapje witte rijst . Als boterhambeleg is het ook erg lekker ! |