GEBAKKEN MARINIER

Alléz ! Hier het (Hoe kan het ook anders…) recept van de Koninklijke Marine.

Benodigdheden Bereiding

 

Men neme een groot blik Corned Beef van  500 of 1000 gram .

2 á 3 grote uien niet al te fijn snipperen.

Men heeft nodig 4 tenen knoflook.

Een blokje trassi ter grootte van een voormalig kwartje,

Ketjap Manis  van Conimex,

Zonnebloemolie

Sambal (Liefst Badjak of een andere ZOETE sambal)

     Zo ziet het er bij de van Kolckjes uit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem een bakpannetje of een braadsleetje en doe daar 5 eetlepels zonnebloemolie in .

Na het verhitten de inhoud van de blikken Corned Beef  (of in blokjes gesneden boterhamworst)in de olie opbakken.

Het in de Corned Beef aanwezige vet gaat smelten en vermengd zich met de olie, de rest van het vlees even bakken en op een vergietje in een kom laten uitlekken.

Vervolgens de ui tezamen met de fijngehakte knoflook bakken in het uitlekvocht van de Corned Beef.

Voeg tegelijkertijd de trassi en de sambal toe en bak deze even mee.

Nu de Cornedbeef erbij doen en afmaken  met ketjap en een paar druppels citroensap.

 

Goed omwerken  en voilá !

Een geweldige gebakken Marinier der eerste klasse is er om gegeten te worden met een hapje witte rijst . Als boterhambeleg is het ook erg lekker !

 Eet smakelijk  Theo Smit