GEBAKKEN BANAAN MET IJS |
||
Benodigdheden | Bereiding | |
2 eetlepels boter of margarine 4 eetlepels bruine basterdsuiker 4 kleine bananen 4 eetlepels geraspte kokos 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels geraspte amandelen 8 eetlepels rum ½ liter vanille-ijs |
Oven voorverwarmen op 200º c. Ovenschotel met een beetje boter invetten, bananen pellen en eventueel overlangs doorsnijden. In de ovenschotel leggen, besprenkelen met citroen en de rum, bestrooien met de basterdsuiker en kokos, klontjes boter er over verdelen en afdekken met aluminiumfolie. In het midden van de oven ± 15 min. bakken dan de folie verwijderen en nog ± 5 min. bruin laten worden. Intussen in koekenpan amandeltjes goudbruin roosteren. Met ijsbolletjestang ijs in 8 bolletjes over 4 borden verdelen , banaan ernaast leggen en bestrooien met de amandeltjes. Op dienen voordat het ijs gesmolten is, dus gelijk.
|