BABI KETJAP

van Ed Wardenaar

Benodigdheden Bereiding

 

 

300 gram speklappen 

1 eetl. 5 spijzenpoeder  

1 kopje ketjap manis 

2 theel. knoflookpoeder

1 eetl. gemberpoeder

1 eetl. sambal-oelek

1 grote fijn gesneden ui wat zout

2 eetl. soja olie 1 kopje fijn gesneden prei

   

 

      

 

De speklappen in brede repen snijden en deze in een kom marineren met de 5 spijzenpoeder, ketjap, knoflookpoeder, gember en sambaloelek.

Het geheel goed mengen en in laten trekken, het liefst een avond van te voren.

Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de fijn gesneden ui aan.

Voeg dan 2 kopjes water toe, het geheel goed roeren, breng het dan op smaak met wat zout en eventueel wat ketjap.

Laat tenslotte het geheel op een klein vuurtje nog 25 min. sudderen, af en toe roeren.

Dien het op een grote schaal op en strooi dan de fijn gesneden prei over het geheel.

Dit gerecht kunt U met nasigoreng, witte rijst of bij de rijsttafel serveren.