AJAM OPOR MET SAMBAL GORENG BOONTJES |
||
Benodigdheden voor de boontjes | Voor de kip | Bereiding |
100 gram runderpoulet 2 dl water 2 eetlepels olie 1 ui wat citroensap 1 theelepel sambal 1 teentje knoflook 1 theelepel laos 1 eetlepel suiker zout naar smaak 500 gram sperzieboontjes
|
1 kip ± 850 gram een stuk creamed coconut
peper en zout 2 uien 1 theelepel knoflookpoeder 2 theelepels ketoembar 1 theelepel djintan 4 kemirienoten( gemalen) 2 theelepels laos ½ theelepel koenjit olie 1 kopje santen (wij gebruiken meestal creamed coconut) |
De kip in stukken snijden en met peper en zout inwrijven. De uien snipperen en met de kruiden in wat olie fruiten. Hieraan de stukken kip toevoegen en ze dan zo'n 5 minuten laten doorbakken, zonodig kunt u wat water toevoegen om droogbakken te voorkomen. Laat het geheel in ± 30 minuten gaar stoven. Zodra de kip voldoende zacht is, de santen erbij doen en alles nog 5 minuten laten doorkoken. BOONTJES
Trek bouillon van het poulet en fruit de gesneden ui met sambal, knoflook, laos, suiker en zout, voeg er dan een kopje van de bouillon en de sperziebonen bij en maak die gaar. Daarna de santen, het citroensap en het fijn gesneden poulet toevoegen en laten door koken tot het geheel gaar is. Opdien met de kip en gekookte rijst.
|