Tagliatelle met Haas

Uit het Blue Band kookboek Pasta & Rijst.

Benodigdheden  

Bereiding

300 gram hazenrugfilets

1 sjalotje

30 gram ontbijtspek

30 gram blue band

½ eetlepel fijngehakte selderij

Snufje tijm

zout en peper

½eetlepel boem

1 dl droge witte wijn

2 dl vleesbouillon 

100 gram cantharellen

15 gram blue band

400 gram tagliatelle.

 

 

Snijd het vlees in kleine stukjes. En snijd het sjalotje en het ontbijtspek heel fijn, fruit dit in de koekenpan in de 30 gram blue band op een matig vuur lichtbruin, voeg de stukjes vlees en  selderij, tijm en de zout en peper aan toe., strooi er de bloem over en roer dit goed door elkaar en laat het mengsel lichtbruin kleuren. Giet er de wijn en bouillon  en breng het aan de kook, laat het op een laag vuur in een gesloten pan ca. 1 uur stoven tot een smeuïge ragout. Borstel intussen de de cantharellen zorgvuldig schoon. Snijd grote exemplaren in stukken en smoor ze in de 15 gram blue band ca. 5 min. op een matig vuur voeg ze toe aan de hazenrugragout. Sudder alles nog 3 min. Kook intussen de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking. Meng de warme ragout door de tagliatelle.

Serveer de tagliatelle direct in voorverwarmd schaal met eventueel geraspte kaas erbij.

Wij hebben i.p.v. haas ook al eens rundergehakt gebruikt, was erg lekker. Nu gaan we het met kipfilet proberen