Rijstpilav met Hele Kruiden
Ingezonden door IJsbrand
Dit is een heerlijk geurig Indiaas gerecht, wat te
eten is als hoofdgerecht,
maar ook prima als bijgerecht geserveerd kan worden.
Het zijn met name de geur en smaak
van de saffraan
en de kardemom die dit gerecht zo lekker (geurig) maken.
|
royale
pluk saffraandraadjes
6 dl. hete kippenbouillon
50 gram boter
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, uitgeperst
1/2 kaneelpijpje
6 kardemompeulen (bij voorkeur groene)
1 laurierblad
250 gram basmatirijst
50 gram sultanarozijnen
1 eetl. zonnebloemolie
50 gram cashewnoten

|
|
Roer
in een kan de saffraan door de hete bouillon en laat dit een tijd
zo staan.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 5 minuten.
Bak de kaneel, kardemom en laurier 2 minuten mee (laat het laurierblad
eerst wat zachter worden door de boter, dat verkleint de kans dat je het
blad in stukjes roert). Voeg de rijst en roerbak het geheel 2 minuten.
Giet de bouillon erbij en voeg de rozijnen toe. Breng het geheel aan de
kook en roer het nogmaals. Dek de pan af en kook het gerecht 10 minuten
op een laag vuur tot het vocht is opgenomen en de rijst gaar is (het
beste gaat dat wanneer je tussentijds _niet_ in het gerecht roert).
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin de cashewnoten.
Let goed op want het punt waarop de noten bruin worden, en het punt
waarop
ze gaan verbranden, ligt heel dicht bij elkaar. Laat de noten uitdruipen
op
keukenpapier.
Verdeel de noten over de rijst. Serveer er eventueel naan en
tomatensaladebij.
Slamie
makkan/eet smakelijk, groetjes en blijven genieten afz. IJsbrand
|