QUICHE LORRAINE ( pittige taart )

Gejat van de site van Fred v/d Horst

http://home.wanadoo.nl/fredcarla/ 

Benodigdheden  

Bereiding

Taartvorm

400 gram kruimeldeeg

200 gram gerookt spek

halve prei

Een ui

100 gram gemalen belegen kaas

3 eieren

2 dl room

zout & peper

 

 

Taartvorm invetten.

Rol het kruimeldeeg uit tot 3 mm dikte en bedek hiermee de bakvorm, druk de randen goed aan. Spek in stukjes snijden, ui snipperen, prei in ringen snijden.

Vervolgens de spek licht aanbakken in koekenpan, prei en ui toevoegen en even mee bakken. Afkoelen.

Klop in aparte kom de eieren met de room los. Vul de taartvorm met het spek/groenten garnituur en overgiet het met het eieren/room beslag.

Bestrooien met de gemalen kaas en naar smaak peper en zout. Bak de taart vervolgens af in een voorverwarmde oven (225 gr) 10 minuten en daarna nog 20 minuten op 160 graden.

 

Deze taart kun je als warm voorgerecht geven, als tussen gerecht in een menu of gewoon als pittig tussendoortje