Pikante boerenkool met salami en paprika |
||
Benodigdheden |
Voorbereiden |
|
2 uien 2 teentjes knoflook 2 rode paprika's 250 gram salami(dikke plakken of één stuk) 3 eetlepels olijfolie 400 gram panklare boerenkool 450 gram voorgekookte krielaardappeltjes 1 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
|
Pel de uien en verdeel ze in ringen. Hak de geperste teentjes knoflook fijn. Halveer de parika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de salami in reepjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Bak de uienringen en de paprikablokjes 3 minuten in de hete olie, schep ze eruit en zet ze apart.
Bereiden
Roerbak de boerenkool met de krielaardappels 3 minuten in het bakvet. Schep de salami erdoor en bak nog 2 minuten. giet de bouillon erbij en stoof zachtjes 8 minuten tot het geheel gaar is. Schep de ui en paprika erdoor en warm nog even goed door.
Drink bij dit pittige en stevig gerecht een kruidige rode Spaanse wijn, bijvoorbeeld uit Valencia of Cariñena
Dit recept komt uit Boodschappen van de DEKA markt. |