BAWANG MERAH TERLALOE PEDIS.

 

 

Bereiding

 

 
 

 

 

Als voorbeeld kan dienen het recept voor Pica-uitjes.

Alleen geen Madame Jeanette erin maar rode, verse rawitjes, ontsteelt en geblancheerd en fijngemalen.

I.p.v. witte, rode uitjes fijnsnijden.

Doe in verdunde azijn een eetlepel suiker en twee theelepeltjes zout. 2 blaadjes djeroek poerroet. De rode uien (bawang merah) en fijn gesneden rawitjes met pitjes erin en 2 teentjes verse knoflook en schijfjes gesneden er door.

Snijd een aantal citroen- of limoenschijfjes, meng deze (met schil) erdoor.

Ook kan men i.p.v. rawitjes verse rode lombokken in reepjes snijden.
Stukje djahé (gember) kan ook lekker zijn.
De hoeveelheid moet men afpassen in een literpot.

Voeg ook een laurierblaadje toe.
Zet het geheel goed koud in de ijskast en laat het geheel een aantal dagen op smaak komen. Als bijgerecht gebruiken bij de nasi, bami, rijsttafel of mihoen.

Slamat makan!