Pangsit met Gembersaus

 

Benodigdheden  

Bereiding

250 gram varkensgehakt.

100 gram Hollandse garnalen, fijn gesneden of gemalen.

1 ei.

1 teentje knoflook, heel fijn gesnipperd.

Peper, zout en wat Reuzel.

Pangsit of loempia vellen, indien loempia vellen deze in vieren snijden

 

Voor de saus

 

2 eetlepels suiker.

Een stukje jonge gember (djahe), in fijne reepjes gesneden.

2 lomboks (rode pepers), eventueel ontpit in fijne reepjes gesneden.

2 eetlepels tomatensaus.

1 eetlepel ketjap.

Azijn, peper en zout.

1 eetlepel meel.

 

 

 

 

                                                    

Het vlees en de garnalen tezamen mengen met het ei, de fijngesnipperde knoflook, de peper en het zout.

Kleine balletjes maken ter grootte  van een knikker. In reuzel vlug lichtbruin bakken.

 

Het vouwen van de pangsit

 

Neem een pangsitvelletje of een kwart loempiavel. en leg een balletje op één van de hoeken.

De hoek  A zo om het balletje heen rollen, zodat er een driehoek gevormd wordt.
Nu C en D achterwaarts naar elkaar toe  vouwen.
Dicht drukken in de vorm van de pangsiet.

 

 

 

 

 

 

 

 

De pangsit in ruim reuzel of slaolie gaar en bruin bakken.

De saus

 

De suiker niet al te donker branden. Twee kopjes water erbij doen en goed laten koken, tot de bruine massa is opgelost.

De gember en de lombok erbij doen.

De massa afmaken met de tomatensaus, de ketjap, het zout en de azijn.

Met 1 eetlepel meel de saus binden