|
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
Voor de cakemix:
200 gram bloem 125 gram boter 2 eieren 1/3 kop cacaopoeder ½ theelepel zuiveringzout 200 gram suiker ½ pakje bakpoeder 2 theelepels vanille extract 125 ml zure room ------------------------------- Voor de vulling:
125 ml. zure room 1 eetlepel schenkstroop eigenlijk moet je de Engelse treacle gebruiken 1 theelepel vanille extract 300 gram poedersuiker 1 reep pure chocolade 72 % van 150 gram 75 gram boter
|
Voor de cakemix:
Alles mixen met de hand of mixer, verdelen over twee bakblikken van ø 24 cm en in een voorverwarmde oven van 170° 30 minuten bakken.
---------------------------------- Voor de vulling:
De stroop, vanille extract en zure room goed door elkaar mengen dan de boter en de eau bair marie verwarmde chocolade toevoegen, dit alles tot een klontvrij geheel mengen en daarna de poedersuiker toevoegen. Gebruik 1/3 deel van de vulling voor het midden van de cake, dus boven op een van de cakes leg dan de tweede er boven op en smeer de bovenkant ook weer een met een 1/3 deel het hoeft niet zo netjes en strak, gebruik het laatste deel voor de zijkanten.
|