Marokkaanse kipfilet.

Het recept staat achter op het pakje abrikozen van sun dreams

Benodigdheden  

Bereiding

2 uien

1 teentje knoflook

3 theelepels Chilipoeder

1 theelepel kaneelpoeder

3 theelepels djahé

½ theelepel gemalen djinten

Peper, zout

4 kipfilets

3 eetlepels olijfolie

200 gram gedroogde abrikozen

4 dl. kippenbouillon (van Tablet)

50 gram geschaafde amandelen

2 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Pel de uien en knoflook, hak ze fijn. Meng alle specerijen met peper en zout naar smaak. Wrijf de kipfilets in met dit mengsel. De kipfilets bruinbakken in een braadpan. Ui met knoflook ca. 3 minuten fruiten tot ze goudgeel zijn. Voeg abrikozen en bouillon toe. Stoof de kipfilets in ca. 30 minuten zachtjes gaar. Rooster de amandelen in en droge koekenpan goudbruin. Schep de amandelen met de peterselie vlak voor serveren door de kipfilet met abrikozen.

Lekker met rijst en een salade.