BAMI GORENG Uitgebreide Marine bami Van Theo Smit |
||
Benodigdheden: (voor 4 personen) | Bereiding | |
1
pak goede mie, bijvoorbeeld
van het merk honig 1
pak gesneden bamigroenten,gebruik niet teveel gesneden kool. 1
grote bos verse selderie
(wassen , snijden, uit laten lekken) 3
grote uien uit het jasje
halen en niet al te fijn snijden, 1
extra prei (Goed wassen en
in ringetjes snijden en laten uitlekken) 4
tenen verse knoflook,even pletten en fijnhakken. 1
potje djahe poeder van Conimex (gemberwortelpoeder) 1 potje sambal oelek (Conimex) (in gerecht 1,5 theelepeltje) 500 tot 750 gram varkenspoulet of in blokjes gesneden kipfilet. ketjap manis (Conimex) zakje gefruite
uitjes flesje zonnebloemolie 1 grote lombok (Spaanse peper,zit meestal in bamipakket) Een kroepoekje erbij is lekker, evenals een koud biertje.
|
Bak de varkenspoulet of de in blokjes of reepjes gesneden kipfilet met een beetje peper en zout lekker bruin in wat zonnebloemolie. Wanneer
het vlees gaar is de gesneden ui en knoflook meebakken. 2
tot 3 theelepeltjes djahe
poeder erbij, 1 ˝ theelepeltje sambal oelek en de gesneden selderie en
prei erbij. Overgiet nu naar smaak en kleur ketjap manis,meestal 3’a 4
eetlepels. evt. wat citroensap erbij.( 1 theelepel) Roer
deze bestanddelen goed door elkaar, doe de warmtebron uit en zorg ervoor
dat de groenten knapperig blijven. De
mie doe je in een pan met ruim kokend water, haal de nestjes uit elkaar
en proef af en toe of de mie gaar wordt. Blijf erbij en laat het niet te
gaar worden.
Als het zover is de mie in
een gereedstaand vergiet doen en afspoelen met koud water, daarna laten
uitlekken.
Dan de mie over de groenten en het vlees en zet het geheel goed om. Voila,
de mie is klaar ! I.p.v. omeletten is een gebakken spiegelei ook erg lekker. Maak het geheel af met wat gefruite uitjes. Zo maakt Marianne van Kolck dit recept |