Mas salade

Benodigdheden  

Bereiding

1 blikje mas 150 gram

1 blikje tonijn in olie 200 gram

5 takjes peterselie

1 kleine ui

2 eetlepels olie

zout en peper

 

1 zure appel

2 eetlepels citroensap

1 vleestomaat

1 avocado

1 theelepel Franse tuinkruiden (Silvo)

zakje gemengde sla

In een zeef de mas onder koud stromend water afspoelen en uit laten lekken. Tonijn afgieten en in stukjes verdelen. in een kopje de peterselie fijn knippen.

Appel wassen klokhuis verwijderen en stukjes snijden, besprenkelen met een eetlepel citroensap.

Tomaat wassen in kleine stukjes snijden, avocado schillen en pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden , besprenkelen met 1 eetlepel citroensap, ui pellen en snipperen.

De olie, 1 eetlepel citroensap, peterselie, tuinkruiden, zout en peper. In een kommetje tot een sausje kloppen.

In een grote kom:

Mas, appel, tomaat, avocado, ui tonijn en sausje. Luchtig door elkaar scheppen. kleine slaschaal bekleden met de gemengde sla, salade er op scheppen en opdienen met warm stokbrood en boter.