KIPFILETS IN KERRIE

 

Uit de keuken van Theo Smit

 

Benodigdheden  

Bereiding

 

TWEE A DRIE GROTE KIPFILETS (500 – 750 GRAM)

3 MOOIE GROTE VLEESTOMATEN

1 Á 2 SPAANSE PEPERS (LOMBOKKEN)

2 EETLEPELS KERRIE DJAWA

1 ½  DECILITER KETJAM MANIS (CONIMEX)

1 THEELEPEL SAMBAL OELEK

2 Á 3 UIEN GESNIPPERD

3-4 TEENTJES KNOFLOOK

ZONNEBLOEMOLIE

 

MAKEN A.V.:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SNIJDT DE KIPFILETS IN DOBBELSTEENTJES.

SNIPPER DE UIEN FIJN EN MAAK DE KNOFLOOKTENEN SCHOON.

FRUIT DE UISNIPPERS IN WAT ZONNEBLOEMOLIE VOEG DE KNOFLOOK GEPERST TOE. HET RESTANT IN FIJNE STUKJES SNIJDEN EN DAN ERBIJ DOEN.

ROER EVEN DE UIEN OM EN OM IN DE PAN .

DE IN STUKJES GESNEDEN TOMAAT ERBIJ  EN DOE DE DOBBELSTEENTJES KIP ERBIJ EN WERK  ALLES EEN AANTAL MALEN OM TOT DAT DE KIP RONDOM GEKLEURD OOGT.

 

STROOI NU DE KERRIEPOEDER EROVERHEEN EN OP EEN NIET TE HOOG VUUR OF WARMTEBRON EVEN MEEBAKKEN.

 

WAS DE LOMBOKKEN EN SNIJDT DEZE  OVERLANGS DOORMIDDEN.

VERWIJDER DE ZAADPITJES EN HAK DE LOMBOKKEN FIJN.

IN DE PAN EN OOK EVEN LATEN MEEBAKKEN.

GIET VERVOLGENS DE KETJAP EN EVENTUEEL EEN SCHEUTJE LAUW WATER.

 

ZET HET VUUR LAAG EN LAAT DE KIP IN TIEN TOT VIJFTIEM MINUTEN GAAR WORDEN.

Als finishing touch kan men een mespuntje Vé Tsin erbij doen.

 

OPDIENEN MET WITTE RIJST EN EEN PAAR TAKJES SELDERIE.

Eventueel een komkommer in schijfjes erbij met een toefje dille.

EET ZE!

 

THEO