Ingrediënten hoofdgerecht voor 4
personen
800 gram kipfilet
marinade
2 teentjes knoflook
1 cm gember
200 g (Griekse) yoghurt
scheutje olie
sap van 1 limoen
2 eetlepels garam massala (kerriepoeder)
saus
1 ui
1 teen knoflook
4 tomaten
scheut olie
1 eetlepel garam massala
1 rode peper
1 dl room
zout
|
|
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp
de gember.
Meng de yoghurt, olie, limoensap, knoflook, garam massala en gember.
Rijg de kip aan satépennen en leg ze in een schaal. Overgiet het vlees
met de marinade en laat het een ˝ dag marineren in de koelkast.
Pel en snipper de knoflook en uien. Verwijder de zaadlijsten van de
peper en snijd hem fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de uien en knoflook
lichtbruin. Voeg kerriepoeder en peper naar smaak toe en bak kort mee.
Voeg de tomaten toe en laat even goed doorkoken. Voeg de room toe en
laat inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met
zout en peper.
Verhit de grillpan of grillplaat voor en
rooster het vlees om en om.
Serveer de kip met de saus en garneer met koriander.
Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met naanbrood, rijst en gestoomde
broccoli.Voeg voor een iets zoeter gerecht een eetlepel suiker toe aan
de saus.
|