Rijst met Kerriekip Ingezonden
door Jan Rijks |
||
Benodigdheden | Bereiding | |
2
kipfilets, 3
uien, 3
teentjes knoflook, 1
eetlepel sambal badjak of oelek, 2
eetlepels kerriepoeder, 1
theelepel trassi, 1
theelepel gemberpoeder (Djahe) 1
theelepel ketoembar (koriander) 1
courgette, 1 prei, 1 kleine winterwortel, 1/2
rode en 1/2 groene paprika peper
en zout blikje
bambooshoots (niet echt nodig)
|
Snijd de kipfilets in blokjes en peper en zout ze. Bak dit in korte tijd gaar en zet opzij. Snijd
de uien en knoflook fijn en fruit op een laag vuur dit met de
trassi,sambal, djahe , kerriepoeder en ketoembar. Snijd
ondertussen de champignons, winterwortel, prei, paprika's en courgettes. Voeg
als de uien en kruiden gaar zijn de bloem toe en roer tot je een
balletje krijgt. Voeg
dan langzaam al blijvend roerend de kippenbouillon in kleine
hoeveelheden toe tot je een dikke saus krijgt. Voeg hierbij de
kippenblokjes toe. Alle
fijngesneden groenten even aanwokken (de harde groente zoals de wortel
en bambooshoots eerst) en daarna toevoegen aan de saus. Even
proeven en indien nodig wat op smaak maken met wat kerrie,
knoflookpoeder en zout. Rijst
erbij koken en eet smakelijk. Je kunt voor de variatie wat ananasschijven met wat bloem aanbakken in de koekenpan en erbij serveren ---------- Met
vriendelijke groet Jan
Rijks Voormalig
chefkok Hr. Ms. Pieter Florisz
|