Rijst met Kerriekip

Ingezonden door Jan Rijks  

Benodigdheden Bereiding

2 kipfilets,

3 uien,

3 teentjes knoflook,

1 eetlepel sambal badjak of oelek,

2 eetlepels kerriepoeder,

1 theelepel trassi,

1 theelepel gemberpoeder (Djahe)

1 theelepel ketoembar (koriander)

100 gram bloem,

100 gram boter,

1 dl kippenbouillon

125 gram champignons of half bakje,

1 courgette, 1 prei, 1 kleine winterwortel,

1/2 rode en  1/2 groene paprika

peper en zout

blikje bambooshoots (niet echt nodig)

 

     

Snijd de kipfilets in blokjes en peper en zout ze. Bak dit in korte tijd gaar en zet opzij.

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit op een laag vuur dit met de trassi,sambal, djahe , kerriepoeder en ketoembar.

Snijd ondertussen de champignons, winterwortel, prei, paprika's en courgettes.

Voeg als de uien en kruiden gaar zijn de bloem toe en roer tot je een balletje krijgt.

Voeg dan langzaam al blijvend roerend de kippenbouillon in kleine hoeveelheden toe tot je een dikke saus krijgt. Voeg hierbij de kippenblokjes toe.

Alle fijngesneden groenten even aanwokken (de harde groente zoals de wortel en bambooshoots eerst) en daarna toevoegen aan de saus.

Even proeven en indien nodig wat op smaak maken met wat kerrie, knoflookpoeder en zout.

Rijst erbij koken en eet smakelijk. 

Je kunt voor de variatie wat ananasschijven met wat bloem aanbakken in de koekenpan en erbij serveren

----------

Met vriendelijke groet 

Jan Rijks  www.j-rijks.nl

Voormalig chefkok Hr. Ms. Pieter Florisz