Kabeljauw met groenten in zoetzure saus Uit het receptenboek van de Nestor www.makreelvissen.nl |
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
400 gr. kabeljauw 1 ui 1 winterwortel 1 prei 1 stengel bleekselderij 1 blik ananas in eigen sap 3 bolletjes gember 3 eetlepels olie 1 teentje knoflook 1 blikje tomatenstukjes 400gram 3 eetl. maïzena 2 theel. bouillonpoeder Ketjap manis / sambal 2 eetl. fijngehakte bieslook
|
Maak de groenten schoon, snijd de ui in halve ringen en de wortel, prei en bleekselderij in plakjes in plakjes. Giet de ananas af enen bewaar het sap. Snijd de ananas in blokjes en hak de gember fijn. Halveer de stukken vis en wentel ze door de maïzena. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak deze mooi bruin, leg ze daarna op een bord. Roerbak de groenten ca. 4 min. en voeg de tomatenstukjes met vocht, de ananasstukjes met vocht, gember en bouillonpoeder toe. Breng het geheel aan de kook. Leg de stukken vis erin en laat het gerecht nog 3 min. zachtjes sudderen. Voeg ketjap en sambal naar smaak toe. Serveren met rijst.
|