Gestoofde Kousenband

Groente 4 personen, uit de keuken van Nel van Es

Benodigdheden Bereiding

 

800 gram kousenband

1 ui

2 teentjes knoflook

1 rode Spaanse peper

1 eetlepel olie

2 eetlepels tomatenpuree. (2 tomaten)

1½ dl. Bouillon (Kippenbouillonblokje)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De punten van de bonen snijden.

was de kousenband in ruim water en snijd ze in stukjes van 3 á 4cm.

Ui pellen en snipperen, knoflookteentjes pellen

Pepers wassen, halveren, pitjes verwijderen en fijn hakken.

In een grote pan olie verhitten, ui zachtjes bakken en de knoflook erboven uitpersen.

Voeg de peper, tomatenpuree en kousenband toe.

Bak alles onder voortdurend omscheppen 5 minuten op een matig vuur.

Giet de bouillon erbij en laat de kousenband gaarstoven.

 

Andere toepassing

- roerbakken met ui, knoflook, spekjes en sojasaus.

- gekookt mengen met worteltjes, ui, tomaat en maïskorrels.

- roerbakken met champignons, ui, tomaat en paprika.

- bonenkruid, kervel, lavas en dragon pssen geod bij kousenband.

- gekookt in salade met paprika, tomaat, stengelui en een hardgekookt ei.