Garnalen cocktail (4 personen) Overgenomen uit Parera Society door Frans van ES
|
||
Benodigdheden | Bereiding | |
100 gram champignons 200 gram garnalen 2 grote lepels mayonaise (of mayonaise zelf maken) 1 hardgekookt ei 2 borrelglazen Cognac 1 borrelglas droge Sherry 2 deciliter slagroom 4 blaadjes peterselie 1 krop sla tomaten ketchup paprikapoeder Worcestershiresauce azijn citroensap peper en zout naar smaak
|
|
Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met azijn. Giet ze af en leg ze in een bak met koud water. Meng de slagroom, stijfgeklopt, door de mayonaise, voeg Sherry, 1 glas Cognac, tomatenketchup, paprikapoeder en citroensap toe. Gebruik kant en klare schoon gemaakte garnalen. Snij de champignons in kwarten, meng deze samen met de garnalen en het fijngemaakte hard gekookte ei door het mayonaisemengsel, voeg peper en zout naar smaak toe. Bekleed ijscoupes met sla en verdeel de cocktail over de glazen. Garneren met een schijfje citroen en peterselieblaadje. In de koelkast zetten en koud serveren. Als u helemaal klaar bent neemt u het tweede glas Cognac gaat rustig zitten en geniet dan van dit Cognacje.
|