Coq au vin |
||
Benodigdheden gerecht voor 4 persoinen |
Bereiding |
|
1 eetl. vloeibaar bakproduct 150 g gerookte spekblokjes 4 kippenbouten zout en versgemalen peper 1 eetl. bloem 10 sjalotjes, gehalveerd 2 teentjes gehakte knoflook 200 g kastanjechampignons, in vieren 1/2 fles Bordeaux (rood)
Bouquet garni:
2 stengels bladselderij 2 takjes tijm 2 takjes peterselie 1 laurierblad
|
|
Verwarm het bakproduct en bak de spekblokjes zachtjes knapperig. Schep ze uit de pan. Bestrooi de kippenbouten met zout, peper en bloem en bak ze om en om bruin in het spekvet. Neem de kip uit de pan en fruit de sjalotten, knoflook en champignons in het braadvet enkele minuten lichtbruin. Leg de stukken kip en spekjes weer terug in de pan en schep alles goed om. giet de wijn erbij en laat aan de kook komen. Bind het bouquet garni samen met een stukje touw en leg het in de wijn, Leg het deksel op de pan en laat circa 1½ uur sudderen. Neem de stukken kip en het bouquet garni uit de pan en laat de saus op hoge stand inkoken tot de helft. Breng op smaak met zout en peper en leg de kip weer terug in de saus.
|