Chocoladetaart met Westmalle Trappist Dubbel ( van Suus)

Benodigdheden  

Bereiding

 

 

225 gram tarwebloem
225 gram boter
300 gram basterdsuiker
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
125 gram cacao
1 dl Westmalle Trappist Dubbel(flesje van 33cl)

 

 

 

 

 

De oven voorwarmen op 180 graden,
In een mengkom boter en suiker mengen tot een romig geheel.
Vervolgens de eieren een voor een door dit mengsel roeren.
De bloem door een zeef doen en de bakpoeder erbij doen.
Cacao en het bier toevoegen,goed roeren tot een egaal glad beslag is ontstaan.
EEn taartvorm(25 cm) met wat boter insmeren en het beslag hierin doen.
De taart in het midden van de oven in 1 uur tot 1,5 uur bakken tot ze stevig is.
Eventueel afdekken met bakpapier om te voorkomen dat de taart te donker zal worden
Taart afkoelen en vervolgens uit de vorm halen

Eet smakelijk,