3
sinaasappels
100 gram pure chocolade
10 eetlepels vloeibare bakboter
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
zakje chocoladeglazuur van Baukje
12 gekonfijte sinaasappelstaafjes in chocolade

|
|
Oven
voorverwarmen op 180 graden & cakevorm invetten, Bakvormbodem
bekleden met bakpapier.
Aan de slag:
-1
sinaasappel schoonboenen en de schil raspen
-Alledrie de sinaasappels persen
-
1 deciliter
sinaasappelsap apart houden en de rest lekker opdrinken
-hak de chocolade in kleine stukjes
-Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en twee eetlepels
sinaasappelsap door elkaar. 10 minuten goed mixen! (hoe langer je mixt
hoe luchtiger de cake)
-Roer stuk voor stuk de eieren erbij
-zeef het bakmeel boven de kom
-Spatel het meel door het beslag tot er geen droog meel meer
is te zien (voorzichtig spatelen, niet roeren!)
-Doe voorzichtig de rest
van de sinaasappelsap
en de chocolade
erdoor
-Schep het beslag in de vorm en zet het midden in de oven
-Bak de cake in 1 uur gaar. Weer de truc met de breinaald uithalen om te
zien of het gaar is...
Laat de cake na dat uurtje nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven
staan, maak het glazuur warm volgens
het pakje en doe dat erop. De chocolaatjes
er stevig in drukken en alles af laten koelen..
Eet smakelijk!

|