Dé Chocolade - Sinaasappelcake van Douwine:

Benodigdheden  

Bereiding

3 sinaasappels
100 gram pure chocolade
10 eetlepels vloeibare bakboter
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
zakje chocoladeglazuur van Baukje
12 gekonfijte sinaasappelstaafjes in chocolade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oven voorverwarmen op 180 graden & cakevorm invetten, Bakvormbodem bekleden met bakpapier.
Aan de slag:

-1 sinaasappel schoonboenen en de schil raspen
-Alledrie de sinaasappels persen
- 1 deciliter sinaasappelsap apart houden en de rest lekker opdrinken
-hak de chocolade in kleine stukjes
-Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en twee eetlepels sinaasappelsap door elkaar. 10 minuten goed mixen! (hoe langer je mixt hoe luchtiger de cake)
-Roer stuk voor stuk de eieren erbij
-zeef het bakmeel boven de kom
-Spatel het meel door het beslag tot er geen droog meel
meer is te zien (voorzichtig spatelen, niet roeren!)
-Doe voorzichtig de rest van de sinaasappelsap en de
chocolade erdoor
-Schep het beslag in de vorm en zet het midden in de oven
-Bak de cake in 1 uur gaar. Weer de truc met de breinaald uithalen om te zien of het gaar is...
Laat de cake na dat uurtje nog 5 minuten in de uitgeschakelde oven staan, maak het glazuur warm
volgens het pakje en doe dat erop. De chocolaatjes er stevig in drukken en alles af laten koelen..


Eet smakelijk! Very Happy