Chocolade - cheesecake
Uit het blad van de Super de Boer
|
||
Benodigdheden |
Bereiding |
|
75 gram boter 200 gram American chocolate cookies 2 limoenen 300 gram roomkaas 100 gram witte basterdsuiker 2 eieren en 2 eidooiers
I.P.V. chocolatecookies, kunnen ook Verkade digestive crunchy gebruikt worden en de limoen kan ook vervangen worden met het sap van 1 citroen.
|
Smelt de boter en verwarm de oven voor 0p 200° C (hete lucht 180°C). Maal de cookies in de keuken machine fijn en voeg de gesmolten boter al draaiend toe. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) Royaal met alumiumfolie en plaats de ring erop. Vouw het overige folie tegen de ring naar boven. Verdeel het koekjesmengsel met de bolle kant van de lepel over de bodem van de vorm en zet deze in de koelkast. Pers de limoenen. Klop de roomkaas tot een glad mengsel en voeg de basterdsuiker toe. Klop de eieren en de dooiers één voor één door het roomkaasmengsel en klop als laatste het limoensap erdoor. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en zet de vorm in een braadslede die voor de helft is gevuld met kokend water. Bak de taart in de oven en dek de taart na 35 minuten af met aluminiumfolie. Controleer de taart na 50 minuten, de taart is klaar als deze stevig aanvoelt. Laat de taart uit de vorm afkoelen en zet hem daarna nog ca. 20 minuten in de koelkast. |