Bananensoep voor 4 personen |
||
Benodigdheden | Bereiding | |
4 bananen 1 ui 2 tenen knoflook 1 rode en 1 groene peper zonder zaadjes 400 ml kokosmelk 200ml magere melk 400 ml kippenbouillon 2 dl slagroom war zout
|
Snijd de bananen in plakjes. Snipper de ui en knoflook. Snijd de pepers fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en fruit daarin de bananen, knoflook, de ui en de pepers. Voeg er daarna de kokosmelk, de magere melk en de kippenbouillon aan toe en breng dit aan de kook en laat dit op een een laag vuurtje een kwartiertje doorkoken. Voeg zout naar smaak toe en klop de slagroom door de soep. Verdeel het over 4 boorden. Leg er tot slot wat gedroogde bananenschijfjes op en bestrooi het licht met koriander en wat fijngehakte rode peper.
Bon apetit, Frans |