ANDIJVIE MAALTIJDSALADE MET KIP

 

Benodigdheden Bereiding

 

1 klein blikje ananasstukjes

3 eetlepels yoghurt

1 mespunt kerriepoeder 

2 eetlepels fijn gesneden gember

4 stengels bleekselderij

½ krop malse jonge andijvie

25 gram boter of margarine

400 gram kipfilet 

3 eetlepels mayonaise

1 eetlepel olie

3 eetlepels amandel schaafsel

1 banaan

peper en zout

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ananasstukjes laten uitlekken, sap bewaren.

 

Voor de saus in een kommetje de mayonaise met yoghurt, olie, kerriepoeder, peper, zout, scheutje ananassap en gember mengen. In een droge koekenpan op een laag vuur het amandel schaafsel licht roosteren. Bleekselderij wassen de stugge draden er van af trekken en in heel dunne reepjes snijden. De andijvie goed wassen, droog slaan of in slacentrifuge en in dunne reepjes snijden, banaan schillen en in plakjes snijden, kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met wat zout en kerriepoeder.  In een koekenpan de boter of margarine verhitten en de kipfilet hierin onder regelmatig omscheppen ± 5 minuten bakken.  In een grote kom alle ingrediėnten omscheppen en de salade direct serveren met stokbrood en (kruiden)boter serveren.