AJAM PETIS (kip met saus van garnalenpasta)

Benodigdheden  

Bereiding

1 braadkuiken ca. 900 gram

1 grote ui in ringen

1 eetlepel petis

1 stukje trassi

4 dl dunne santen

2 eetlepels citroensap

1 eetlepel peterselie

3 eetlepels olie

3 teentjes knoflook

2 theelepels sambal oelek

½ theelepel koenjit

1 theelepel Javaanse suiker

150 gram gepelde garnalen

Peper en zout

 

Verdeel de kip in 8 stukken en maak haar droog. Fruitde ui totdat hij begint te verkleuren. Voeg fijngehakte knoflook, trassi, sambal, koenjit, petis en wat zouten peper toe. Alles goed omscheppen en de stukken kip erbij doen. Laat ze heel even meebakken onder voortdurend omscheppen. Voeg dan de santen toe. Breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 30 tot 35 min. zachtjes doorsudderen totdat de kip gaar is. Schep de kip uit de pan. Laat de saus indampen totdat ze lichtgebonden is. Roer de suiker en het citroensap door de saus. Warm de garnalen op in de saus. Legde stukken kip in een voorverwarmde schaal. Schenk de saus met garnalen over de kip en strooi er fijn gehakte peterselie over.

met kol klappa oedang