Ajam Hong Kong |
|||
Benodigdheden |
Bereiding |
||
4 mooie kipfilets 2 teentjes knoflook 3 grote uien 1 klein blikje bamboespruiten 1 eetlepel Chinese ketjap 2 theelepels Chilisaus 1 flinke eetlepel gember in siroop 1 prei 2 ons taugé snuifje vetsin 1 theelepel zeezout zonnebloemolie
|
|
"Dit is een recept van de late Lien show, van 30 jaar geleden." Verdraagt u geen vetsin neem dan ongeveer twee eetlepels groentebouillon. Bamboespruiten en prei in schuine reepjes snijden, taugé ontdoen van puntjes, uien grof snijden. Stukken kip inwrijven met vetsin en peper. vervolgens zonnebloemolie verhitten in een wok en de stukken kip daarin naast elkaar leggen en om en om braden, daarna eruit halen en grof gesneden ui erin doen. Sausje maken van Chilisaus, ketjap, gember, gesneden bamboe, geperste knoflook, zeezout (desgewenst een klein scheutje water toevoegen) Dit in de pan doen met de in blokjes gesneden kipfilet, prei en erover verdelen. Zo nodig nog even zacht laten sudderen tot de kip gaar is. Voor het opdienen de taugé er over heen strooien. Serveer er rijst bij.
|