After Eight-taart. 

Uit de Veronica-gids en www.kokengenieten.nl 

Benodigdheden  voor 16 punten

Bereiding

2 pakjes After Eight (á 200 gram)

900 gram slagroom

5 eieren

zout

150 gram suiker

3 zakjes vanillesuiker

200 gram bloem

1/2 zakje bakpoeder

1 eetlepel cacao (15 gram)

3 zakjes slagroomversteviger

Bakpapier

Evt. munt ter garnering

        

Leg 3 After  Eights apart. Breng de rest met 800 gram slagroom in een pan kort aan de kook. doe daana choco-mintcrème in een schaal. Zet hem met een deksel op de pan een nacht koud weg.

Neem een springvorm (ca. 26 cm) en leg bakpapier op de bodem. Scheid de eieren. Voeg een snufje zout en 5 eetlepels koud water toe aan het eiwit en klop dit stijf. Strooi er suiker en 1 zakje vanillesuiker doorheen. Meng de eierdooiers er één voor één doorheen. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao over de massa en schep het erdoor.

Strijk de zo ontstane biscuitmassa egaal in de springvorm. Bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven (elektrisch: 175ºc, hetelucht: 150ºc). Laat 'm afkoelen. Snijd de biscuit 2 maal overlangs door.

Klop de choco-mintcrème met een garde luchtig op. Voeg 2 zakjes vanillesuiker en de slagroomversteviger toe. Sluit de springvorm om de onderste biscuitlaag. Strijk er 1/4 van de choco-mintcrème overheen. Leg de tweede biscuitlaag erop. Strijk daar weer 1/4 van de crème overheen. Leg de derde biscuitlaar erop. Strijk de rest er in een licht golfpatroon overheen. Zet de taart 1 uur koud weg. Klop 100 gram slagroom stijf.

Spuit dit in toefjes op de taart. Snijd de 3 After Eights diagonaal door en versier de taart er samen met de munt mee.