Ingezonden door WD er Arjen
----------
KIM opgeleide officier v.s. Onderofficier: Wink

Een KIM opgeleide officier vliegt in een hete luchtballon en beseft dat hij verdwaald is. Beneden op de grond ziet hij een man lopen. Hij zet de daling in totdat hij binnen gehoorafstand is.
"Neemt u mij niet kwalijk", roept hij, "kunt u mij misschien helpen?" "Ik heb mijn admiraal namelijk beloofd om hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben!"
De man op de grond antwoordt: "U zit in een hete luchtballon en zweeft ongeveer 25 meter boven de grond met een snelheid van 9 knopen en een koers van 336 graden. U bevindt zich tussen 52 en 53 graden noorderbreedte en tussen de 4 en 5 graden oosterlengte."
"U ben zeker onderofficier?" roept de ballonvaarder. "Ja, dat klopt", antwoordt de man op de grond, "maar hoe weet u dat?".
"Nou", zegt de ballonvaarder, "alles wat u zegt, is technisch gezien geheel juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald".
De onderofficier op de grond zegt daarop: "U bent zeker een KIM opgeleide officier?". "Dat klopt inderdaad, maar hoe weet u dat?".
"Eenvoudig", zegt de onderofficier; "u hebt geen idee waar u bent. U weet helemaal niet waar u naar toe gaat. U hebt iets beloofd terwijl u geen idee hebt hoe u die belofte moet waarmaken en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voordat wij elkaar ontmoetten, maar op de een of andere manier is het ineens mijn schuld!!".
----------
naar de volgende pagina
Terug naar de index
Home
Schrijf een bericht in het Nautenboek

Bekijk hier mijn Nautenboek