GEBAKKEN MARINIER
Alléz ! Hier het (Hoe kan het ook anders…) recept van de Koninklijke Marine.
Benodigdheden
Men neme een groot blik Corned Beef van
500 of
Men heeft nodig 4 tenen knoflook.
Een blokje trassi ter grootte van een voormalig
kwartje,
Ketjap Manis
van Conimex,
Zonnebloemolie Sambal (Liefst Badjak of een andere ZOETE sambal)
|
Bereiding
Neem een bakpannetje of een braadsleetje en doe
daar 5 eetlepels zonnebloemolie in .
Na het verhitten de inhoud van de blikken Corned
Beef (of
in blokjes gesneden boterhamworst)in de olie
opbakken.
Het in de Corned Beef aanwezige vet gaat smelten
en vermengd zich met de olie, de rest van het
vlees even bakken en op een vergietje in een kom
laten uitlekken.
Vervolgens de ui tezamen met de fijngehakte
knoflook bakken in het uitlekvocht van de Corned
Beef.
Voeg tegelijkertijd de trassi en de sambal toe
en bak deze even mee.
Nu de Cornedbeef erbij doen en afmaken
met ketjap en een paar druppels
citroensap.
Goed omwerken
en voilá !
Een geweldige gebakken Marinier der eerste
klasse is er om gegeten te worden met een hapje
witte rijst . Als boterhambeleg is het ook erg
lekker !
|
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9