Het heeft even geduurd maar ik was met andere dingen bezig, maar hier dan weer wat nieuws over de begraafplaats.

--------------

Aan alle sympathisanten van de militaire begraafplaats.

 
05 mei.
Het was weer zover en ....de opkomst was niet gering en dat deed me deugd.
Vaak zie je met een nieuw project vaak dat het enthousiasme de pan uit rijst om daarna weer heel snel in te zakken maar dat ligt hier even anders.
 
Jos Rozenburg kwam met heel interessant materiaal van o.a. de oorlogsgravenstichting inclusief foto's en maten van een standaard graf.
Ook was Erwin Kamp weer van de partij omdat de Zuiderkruis binnen ligt waar hij maandag weer geestelijk voer mag verstrekken aan hen die daar behoefte aan hebben.
 
Aad Splinter had zijn twee logees ook maar meteen ingedeeld in de werkzaamheden omdat volgens hem vele handen licht werk maken en daar heeft ie gelijk in want we waren in no time rond.
Tevens had Aad koffie en lem geregeld bij de chef kok wat het gemis aan Willem en Laura een b-tje verzachtte.
 
De sushi over de muur viel dit keer reuze mee want Rob en ik maken op de helft van de maand een vuilrondje wat dit keer maar één vuilniszak vol opleverde en dat is wel eens anders geweest.
Misschien dat het kwartje bij de locals eindelijk gaat vallen.
Iets wat netjes is moet netjes worden gehouden dus zodra ze rotzooi zien liggen wordt er het nodige bij gestort.
 
Carlos zou kijken of er nog een pul hibbe hibbe geregeld kan worden zodat ik het onkruid weer te lijf kan gaan. Het resultaat van de vorige keer sproeien was perfect.
 
Henk krediet spande uiteindelijk weer de kroon met z'n bladerenblazer.
Een stuk gereedschap wat eigenlijk onontbeerlijk is en wie weet kunnen we zoiets in de toekomst(misschien wanneer Sytsma nu eens over de brug komt)
zelf aanschaffen.
 
Verder konden we Gerrit Vis verwelkomen, iemand die in de distributie van de berichten voorkomt maar waar we geen plaatje bij hadden.
Ook hij bracht versterking mee.
 
Na afloop werd "Stijgermans"  (Ton Bakker) uit z'n wiegje gebeld om het verzamelde vuil en bladeren af te voeren.
 
Iedereen weer hartelijk bedankt voor de maandelijkse inzet, uiteraard ook de mensen die wel zijn geweest maar niet zijn genoemd.
 
Los polaros en een fijne zondag,
Frans.
 
Curaçao 32gr.C
Beleef elke dag alsof het de laatste zou zijn!!

Hier nog wat foto's van de familie Vaas van de begrafenis van de drie militairen onder het monument, waaronder Lieuwe Vaas zelf.

 

Schrijf een bericht in het Nautenboek
Bekijk hier mijn nautenboek