Ha die Bill,
gisteren, zaterdag, om 16.00h heb ik de begraafplaats geopend teneinde de fam. Vaas in de gelegenheid te stellen om afscheid te nemen van hun dierbare die daar begraven ligt. Maandag vertrekken  ze weer naar Nederland.
Aanwezig waren o.a. het bestuur van de stichting, de humanistisch raadsman, Jos Rozenburg, diverse vrijwilligers van het eerste uur en de genodigden.
Nadat de familie Vaas een tweetal boeketten bloemen op het graf hadden gelegd werd er door de humanistisch raadsman Erwin kamp een woord gesproken. Daarna werd er een minuut stilte in acht genomen waarna een ieder zijns weegs ging.
De nabestaanden waren diep onder de indruk zoals de begraafplaats er momenteel bij ligt.

 
Over respect gesproken: men is heel druk bezig met het optuigen van stellages en tribunes t.b.v. de carnaval.
Wie schetst onze verbazing dat er een stelling was opgebouwd tegen  en voor de helft over de muur van de begraafplaats maar wel met de  poten over  twee graven.
De bouwers weigerden de naam van de opdrachtgever te noemen maar nadat ik meen de ex cdt. van Parera, Carlos Saayers, de kat de bel aan bond bij de politie was de zaak snel afgebroken.
Ik zelf ben maandag nog even wezen kijken en toen hadden ze een zestal stoelen met een ketting door het hek vastgezet waar ik meteen de betonschaar in heb gezet.
Het heeft blijkbaar geholpen want afgelopen zaterdag was het hek nog steeds vrij.
Hopelijk hebben ze er wat van geleerd. Wat ik ervan heb geleerd is dat respect hier ÚÚnzijdig wordt ge´nterpreteerd.
 
Frans.
Curašao 32gr. C.
Beleef elke dag alsof het de laatste zou zijn !!

 

Schrijf een bericht in het Nautenboek

Bekijk hier mijn nautenboek