Deze foto's kreeg ik van Fred van Kolck het militair kerkhof op de Otrabanda Curaçao.
De Marine doet hier niets aan, zodoende willen Frans van Es en Rob Versteeg eens kijken of hun iets op poten kunnen zetten. Misschien zijn er nog wat andere mensen die op de klip wonen en hun hier mee willen helpen, of de Marine stuurt er een peloton Marns. aangevuld met Vloot een dagje (in plaats van sporten of zo) heen . De Marine  moet dan niet éénmalig schoonschip maken, maar  een structureel onderhoudsprogramma  opzetten. 
Het is een AANFLUITING zoals het erbij ligt.
http://www.ogs.nl/
 
Klik op de foto voor een vergroting

 

Nieuwe foto's gemaakt door Frans van Es en Rob Versteeg

Klik voor het artikel in de Alle Hens van juli 2005 op de foto.

Aan alle geïnteresseerden in de militaire begraafplaats op Curaçao.
Gisteren heb ik een telefonisch onderhoud gehad met de KLTZ Rozenburg. Ten eerste is de muur niet ingestort door de hevige regen maar er heeft een brandweerauto tegen aan gezeten.
De marine heeft het kerkhof al een paar jaar geleden afgestoten(bezuiniging). Er liggen geen oorlogslachtoffers anders werd het wel onderhouden door die stichting. Naar het schijnt heeft een kerk die daar in de buurt ligt er zich over ontfermd. De overste Rozenburg heeft de toezegging gedaan dat e.e.a. in de komende stafvergadering aan de orde komt en hij mij daarna zal informeren wat er uiteindelijk uit de verf is gekomen.
Wel werd er benadrukt dat er geen geld voor beschikbaar is en dat er ook geen rechten kunnen worden ontleend aan een eventuele toezegging. m.a.w. Het blijft liefdewerk oud papier. Ik heb daar persoonlijk geen enkele moeite mee en Rob Versteeg ook niet en wellicht zie ik kans om nog wat lui te ronselen. Ik houd u op de hoogte,
Frans.

Dit is het verhaal dat Frans in het nautenboek schreef

en dit is het verhaal van Fred

Er liggen slachtoffers (militairen) van de overval door de Venezolaanse revolutionair Urbina en zijn getrouwen op het Waterfort. Dit gebeurde in nacht van 8 juni 1929. Op de begraafplaats staat dan ook een "gedenkzuil" voor deze personen. Nederland stuurde in de haast Hr. Ms. Kortenaer naar Curaçao. Overigens is deze aanval de reden geweest van de permanente stationering van de Marine op de Antillen. Spreek je nu dan wel of niet van oorlogslachtoffers. Komt bij dat (waarschijnlijk) nooit de oorlog is verklaart aan Venezuela.

Een brandweer man vertelde mij dat de muur is omgegaan vanwege hevige regenval. Dat van die regen klopt. Maar schijnbaar heb ik bij toeval de chauffeur gesproken van het voertuig welke de muur heeft omgeramd

 met de foto

 

HOME

Schrijf een bericht in het Nautenboek

Bekijk hier mijn nautenboek