Hier kort samengevat wat of er de afgelopen keer weer is gedaan.
Jos Rozenburg(kltz) is aan z'n huiswerk gegaan en is in de archieven gedoken.
Zelfs Nederland, Italië etc. aangeschreven.
Resultaat: Hij is achter de 5 namen gekomen van opvarenden van wat bleek, Hr.Ms. Sommelsdijk en Hr.Ms. Alkmaar te zijn geweest.
Deze mannen zijn overleden aan gele koorts en waren eerst begraven op een klein kerkhofje naast het quarantainehuis op Caracasbaai.
Daarna zijn ze met z'n vijven herbegraven op de militaire begraafplaats aan de Roodeweg.
Er wordt voor dat graf een nieuwe plaat gemaakt. Verder kwam Jos er achter dat er in een massagraf een vent twee maal vernoemd is en van een ander graf weer dat de naam en de overlijdensdatum niet kloppen.
 Tevens is Jos er achter gekomen dat er mensen begraven liggen van totaal 12 schepen.
Leuk hè, deze info?
Jos moet hier nog 1 1/2 jaar en wil voor het einde een boekje uitgeven met alle bijzonderheden over het kerkhof zoals de personen, waar ze vandaan kwamen, waaraan ze zijn overleden etc.  Misschien wordt het wel "Who the fuck is Jos Rozenburg?" Zoals je in de up date leest, kregen we gisteren bezoek van de Britse consul die het onbegrijpelijk vond dat czmcarib niets met dit alles te maken wil hebben.
Het typeert de man an sich!
Het grind storten ging niet door want zaterdag werken die knakkers van de mijnmaatschappij niet. Dinsdagmorgen ga ik met "nog een vrijwilliger????" tweehonderd liter kerosine versproeien over de begraafplaats teneinde te voorkomen dat het onkruid weer opkomt.
De leek heeft het wel eens over Curaçao  als zijnde een dorre klip maar stop maar eens een pollepel in de grond en geef die drie maal per dag water. Er komen gegarandeerd blaadjes aan.
Bill, los polaros en geniet van het leven, Beppie een kluiffie en een aai,
Frans.
Zo werd de begraafplaats na drie weken aangetroffen

 

07.00 h de eerste vrijwilligers Ton, Willem, Laura, Diana.

Uitleg over het verkregen resultaat door Jos Rozenburg.

Resultaat om 1.30h

  

Schrijf een bericht in het Nautenboek
Bekijk hier mijn nautenboek