Onderstaande mail kreeg ik onlangs van Eddy Bruin, wie helpt hem verder?

 
Goedemorgen,
 
Ik ben pas begonnen met het nabouwen van de oceaan mijnenveger Hr.Ms. Onverschrokken als schaalmodel (1:50) Deze mijnenveger viel onder de Amerikaanse MSO-Onversaagd klasse en kreeg het nummer USS 483. Nu ben ik voor de opbouw volledig afhankelijk van foto's, beeldmateriaal e.d.
De tekening die ik heb geeft wel de maten aan en waar wat moet zitten maar niet hoe het er echt uitgezien heeft. En dat is nodig om het schip tot een juweeltje te maken.

Op 22 julli 1954, ging het schip over in Nederlandse handen en bij onze Koninklijke Marine ingelijfd. Het Amerikaanse Penantnummer was nog van kracht.
17 januari 1955, het schip kreeg een nieuwe naam "Hr. Ms. Onverschrokken" en kreeg het Penantnummer M886. Daarnaast had je nog de Hr.Ms. Oversaagd, Hr. Ms. Onvermoeid, Hr. Ms. Onbevreesd, Hr. Ms. Onvervaard en Hr. Ms.Onverdroten

Op de datum 5 april 1972, na jaren dienst gedaan te hebben, was de M886 toe aan een nieuwe bestemming. Het schip werd herbouwd als Torpedo Trial Tender ten behoeve van de Onderzeedienst (de onderwaterschepen). Op die datum ontving zij een nieuwe naam en penantnummer, Hr. Ms. Mercuur A856 (A voor hulpschip).

Mijn vraag aan u is de volgende: zou u middels de contacten die u heeft binnen de marine kunnen kijken of het mogelijk is om zoveel mogeijk foto's, beeldmateriaal e.d. boven water te krijgen van het veegtuig dat op het achterdek stond ?
 Ik zou u zeer erkentelijk zijn als u mij verder kan helpen. Mijn hobby is zeer belangrijk voor mijn eigen waarde en het behouden van mijn motoriek aangezien ik chronisch ziek ben en niet weet hoelang ik mijn hobby nog kan uitoefenen.
Nogmaals: het gaat om foto's uit de tijd dat het schip nog niet omgebouwd was  (dus jaren 50 /60)

Alvast hartelijk bedankt voor de moeite.
Vriendelijke groetjes,
Eddy Bruin

Home

Schrijf een bericht in het Nautenboek
Bekijk hier mijn Nautenboek